Beskrivning
Här är en kökskniv där jag utgått från den japanska bunka-stilen fast adderat min egen twist.
Bladet är handsmitt av kolstål (80CrV2) och skaftet är gjort av flera tusen år gammal svartek. Svartek kommer från träd som legat på sjöbotten och därför bevaras i tusentals år i den syrefattiga miljön. Slipfasen har en något konvex slipning.
Den här kniven har tema facetter och jag har försökt integrera dem så mycket söm möjligt. Jag har alltid varit väldigt förtjust i facetter. Dels speglar de ljuset på ett estetiskt tilltalande sätt men framför allt är de väldigt ergonomiska. Facetterna ger ett otroligt bra grepp och kniven ligger verkligen bra i handen.
I och med att kniven är gjord av kolstål finns det risk att ytrost bildas om inte bladet hålls torrt. Detta går lätt att undvika genom att bara torka av bladet efter användning. Kolstål är ett levande material så med största sannolikhet kommer det att bildas en lätt patina på bladet om man t.ex skär i grönsaker med mycket syra. Patinan är i mångas ögon väldigt vacker och något som tillför värde till kniven.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.